Ugrás a Tartalomhoz | Lábléchez | Zene

Motoros parkőrök - próbaüzem a IX. kerületi FIDESZ jóvoltából

DSC_0069

A Ferencvárosi Parkőrség 2 db „Piaggio” segédmotort kapott szeptember 29-én a kerületi FIDESZ szervezetétől, egy hónapos tapasztalatgyűjtésre . A motorokat Dr. Bácskai János alpolgármester, országgyűlési képviselő (FIDESZ) és Veres László önkormányzati képviselő (FIDESZ) adta át szerény keretek között a Bakáts téren. A járműveket Tar Attila, a parkőrség vezetője vette át.

 

Az átadás mellőzte az ünnepélyességet, mert ugyan kampányidőszak van, de az adományozás célja nem az ilyenkor szokásos hírverés volt, hanem a Parkőrség munkájának könnyítése és a hatékonyság növelése. A tesztüzem leginkább azt célozza, hogy kerületben a segédmotoros járőrök, egészítsék ki a gyalogos és gépkocsis parkőrök munkáját. A motorosok sokszor gyorsabban tudnak eljutni a célhoz, míg másik nagy előnyük, hogy kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a gépkocsik és ezáltal környezetbarátabbak. Amennyiben a motorok beválnak, úgy tesztelés végén a Parkőrség a továbbiakban állandó jelleggel is alkalmazhat motoros járőröket.

Tar Attila az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a motoros járőrök nagymértékben segíthetik a Parkőrség munkáját. Gyorsabban, alaposabban bejárhatják a kerületben a járőrútvonalakat. A Középső- és Belső-Ferencvárosban a forgalmi dugók kevésbé akadályozzák mozgásukat, illetve kisebb környezetterhelést jelentenek az utakon. A Külső-Ferencvárosban pedig olyan helyekre is eljuthatnak ahová autóval körülményes, illetve az út hiánya, vagy minősége miatt esetleg lehetetlen a bejutás. A Parkőrségnek az egyik fő feladata a környezet megóvása az általa alkalmazott parkőrök segítségével, de a megalakulása óta nagy figyelmet fordít arra is, hogy működése során ne okozzon felesleges környezetterhelést. Ennek érdekében a Parkőrség gépjárműveit etanollal üzemelteti. Ebbe a járműparkba kiválóan illeszkednek az új korszerű motorok, az alacsony káros anyag kibocsájtásukkal.