Ugrás a Tartalomhoz | Lábléchez | Zene

Köztisztaság

A Ferencvárosi Parkőrség beszámolt tevékenységéről

1206 Parkőr.jpg

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága újabb beszámolót kért a Ferencvárosi Parkőrség működéséről.

Veszélyes hulladékgyűjtés - újra

A Budapest Főváros IX . ker. Ferencvárosi Önkormányzat Környezetvédelmi, Közterületi és Közbiztonsági Bizottsága díjmentes veszélyes-hulladék gyűjtési akciót hirdet 2010. szeptember 11-én 9.00 -13.00 óra között.

Egynyári virágbemutató a József Attila-lakótelepen

2010virágosmagyaroért011

A József Attila-Lakótelep Városrészi Önkormányzata a „Virágos Magyarországért” pályázaton való részvétel keretében immár 17. alkalommal rendezte meg az egynyári virágbemutatót 2010. július 27-én.

 

Miért kell foglalkozunk a veszélyes hulladékkal?

2cs.jpg

Manapság egyre nagyobb problémát jelent a folyamatosan növekvő hulladék kezelése.  A fogyasztással együtt sajnos mind több szemét keletkezik, melyhez otthonunk is hozzájárul.  Becslések szerint a háztartásokból kikerülő hulladék 25-30 %-a veszélyes hulladék.

De mi is minősül veszélyes hulladéknak?

Ismét veszélyes hulladék gyűjtési akció!

elektronikai_hulladek.jpg

2010. május 15-én 9.00 -13.00 óra közötti időszakban Ferencváros Önkormányzatának Környezetvédelmi, Közterületi és Közbiztonsági Bizottsága díjmentes veszélyes hulladék gyűjtési akciót tart.
 

 

Nagytakarítás a Kiserdőben

szemét_2.jpg

A József Attila lakótelep szélén található Kiserdő hangulatos és vadregényes hangulatot csempészhetne városi létünk mindennapjai közé, azonban gyakorlatilag folyamatos problémaforrás. Ez azonban mind a közbiztonság, mind pedig a köztisztaság szempontjából folyamatos kihívást jelent a RÖNK számára

Elkészült a Viola utca 52. szám alatti felújított épület

Viola52_DSC_0075

Október 29-én adta át Dr. Gegesy Ferenc polgármester a Viola utca 52. szám alatti teljesen - pincétől a padlásig - felújított épületet. Idén ez a negyedik, a ferencvárosi tömbrehabilitáció eredményeként átadott olyan épület, melynek teljes felújítását végezte el az Önkormányzat.
    

Megújult A napfény ízéből ismert Sonnenschein-ház a Ferencvárosban

Sonnenschein_homlokzat

Felújították a Bokréta utca 15. szám alatti épület, ami nem más, mint  "A Napfény íze" című filmből is ismert Sonnenschein-ház. Az épületet 2008. július 24-én ünnepélyes keretek között adták át. Dr.

Parkőrség - az első eligazítás

Eligazítás

Ferencváros legimpozánsabb közterülete, a megújult Ferenc tér volt a tanúja Ferencvárosi Parkőrség első nyilvános eligazításának. Az eseményre egy hosszú előkészítő munka záróakkordjaként 2008. április 17-én került sor, mely egyben egy sokak által várt szervezet megszületésének és elindulásának nyitánya is volt.

Tartalom átvétel