Ugrás a Tartalomhoz | Lábléchez | Zene

Közbiztonság

Gyászjelentés

gyasz2.jpg

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Ferencvárosi Parkőrséget az Önkormányzat Képviselő-testülete 12 igen, 3 nem és 2 tartózkodás mellett, a 34/2010 (XII.17.) számú rendeletével megszüntette.

A Ferencvárosi Parkörség élt 3 évet.

 

 

Motoros parkőrök - próbaüzem a IX. kerületi FIDESZ jóvoltából

DSC_0069

A Ferencvárosi Parkőrség 2 db „Piaggio” segédmotort kapott szeptember 29-én a kerületi FIDESZ szervezetétől, egy hónapos tapasztalatgyűjtésre . A motorokat Dr. Bácskai János alpolgármester, országgyűlési képviselő (FIDESZ) és Veres László önkormányzati képviselő (FIDESZ) adta át szerény keretek között a Bakáts téren. A járműveket Tar Attila, a parkőrség vezetője vette át.

Színesfém tolvajok jártak a Haller parkban

A kiürített elektromos szekrény

Szeptember 24-ére virradóra a Haller Parkban lévő elektromos szekrényt tolvajok nyitották fel és eltávolították a benne található fém berendezéseket. A műszaki berendezés, a villamos közlekedés elektromos ellátását biztosító egység része volt.

 

Közbiztonsági konferencia Ferencvárosban

A Ferencvárosi Művelődési Központ színházterme adott helyett 2010. május 27-én a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület által szervezett kerületi közbiztonsági konferenciának. Paál Kálmán az egyesület elnöke köszöntötte a meghívott neves előadókat és a hallgatóságot, majd felkérte Dr. Gegesy Ferenc polgármestert nyitóbeszédének a megtartására.

Provokálják a Parkőrséget?

felkialtojel.gif

A mai napon egy Haller u-i lakó személyesen megjelent a Parkőrség diszpécserénél és bejelentést tett, mely szerint reggel 07.40 óra körüli időben a Haller parkban egy férfi zaklatta. A férfi parkőrnek adta ki magát, szidalmazta és fenyegette a kutyasétáltatás miatt.  Az illetőről a következő személyleírást adta: kb. 180 cm magas, normál testalkatú, 35 év körüli.

Kéretlen parkőrök a Haller parkban

felkialtojel_3.jpg

2010. április 23-án a Parkőrség diszpécsere bejelentést kapott, mely szerint előző nap este a Bp. IX. Haller parkban egy magát parkőrnek kiadó férfi inzultált és veréssel fenyegetett egy kutyáját sétáltató hölgyet, mert házi kedvence nem volt pórázon. A férfi a személyleírás alapján 40-50 év körüli, terepszínű nadrágot és fekete felsőt viselt.

Ferencvárosi vízosztás - hűsítő a hőségben

Vízosztás

Az idei nyár sem múlt hőségrekord nélkül. A városban lakók számára sokszor nagy megpróbáltatást jelent a nyári melegrekordok elviselése. Vannak akik ilyenkor sem tehetik meg, hogy a klimatizált, hűvös lakásban, vagy irodában vészeljék át a forró napokat.

2 tonnás bomba Ferencvárosban!

Tűzszerészek

Kedden reggel 9 órakor megbénult Ferencváros élete, ugyanis előző napon egy rekord méretű, 2 tonnás II. világháborús bombát találtak a régi malomépület bontásakor. A terület lezárása mintegy 1 kilométer sugarú körben történt és kb 16 ezer embert érintett. A lezárt területen lévő munkahelyeken, irodákban, közintézményekben sem tartózkodhatott senki.

Tartalom átvétel