Ugrás a Tartalomhoz | Lábléchez | Zene

A Ferencvárosi Parkőrség beszámolt tevékenységéről

1206 Parkőr.jpg

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága újabb beszámolót kért a Ferencvárosi Parkőrség működéséről.

A  Pénzügyi és Költségvetési Bizottság már ugyan kért egy beszámolót, mely eredményeképpen Kammermann Csabának, a Bizottság elnökének kéréseit a Parkőrség akceptálta, így azokat működésébe beépítette. A 2010-es év során ezekre kiemelt figyelmet fordítottunk.

A 2010. november 18-ig a Ferencvárosi Parkőrség mintegy 990 esetben intézkedett a feladatkörébe tartozó ügyekben.

 

A táblázatból kitűnik, hogy az intézkedések száma jelentősen növekedett az előző évihez képest. Ez azt is jelenti egyben, hogy Parkőrség működési hatékonysága jelentősen megnövekedett. Az Önkormányzat által meghatározott funkcióit jól betölti. A beszámoló az elvégzett feladatokat részletezi.

A téli időszakban a parkok látogatottsága erősen lecsökkent, a bejelentések főleg rongálásokra illetve illegális hulladéklerakásra korlátozottak illetve a köztisztaságra. A nyári illetve iskolai szünet időszakában pedig inkább a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos teendők jellemzőek. Új feladat a játszótéri dohányzási tilalom betartatása.

Az időjárás változás is befolyásolja a parkőrségi feladatok fontosságának sorrendiségét. A hideg időjárás miatt fokozottan kell ellenőrizni a hajléktalanok állapotát és az illetékeseket informálni. A nyári forróság alatt pedig figyelmeztettük a szabadban tartózkodókat a meleg és napsugárzás káros hatásaira. A közterületeken a legmelegebb időszakokban hűtött ásványvizet osztottunk, melyet a vállalkozó saját költségen biztosított.

A 2010 évet még jellemzi, a viharkárok megszaporodása, illetve a rendkívüli mennyiségű csapadék pozitív illetve negatív hatásai. A csapadék egész nyáron zölden és virágosan tartotta a kerületet. Viszont a gyomok gyorsan nőttek, az elfolyó vagy pangó nagymennyiségű csapadékvíz károkat, és szúnyog inváziót okozott.
 

 A 2009 év elején két darab Skoda Octavia parkőrségi járőr gépkocsi a parkőrség logójával és elérhetőségével lett ellátva, ezáltal a közterületeken hangsúlyozottabb lett a megjelenésük. A lakosság így nem csak láthatja a parkőrség tevékenységét, hanem közvetlenül kapcsolatba is léphet a járőrrel. A gépkocsik új külső megjelenése alkalmassá teszi őket a közrend erősítésére is és a visszajelzések alapján növeli a lakosság közbiztonsági közérzetét. Lakossági jelzésre több iskola környékén is a reggeli, illetve a kora délelőtti órákban járőrözést folytatunk. A József Attila Lakótelepen pedig a késői órákban Csengettyű utcai parkosított résznél járőrözünk.

A motorkerékpárokkal páros járőrszolgálatot látunk el. Nagyon jól beleilleszkednek a rendszerünkbe. A parkos területeken gyorsak és olyan részek is megközelíthetőek, amik gyalog vagy autóval csak nehezen lehetséges. Kiemelkedően használhatóak a József Attila és a MÁV-Aszódi lakótelepen, a kerület ipari területein illetve a belső Ferencvárosban.
A mentőszolgálat és a tűzoltóság is illetve a közüzemi szolgáltatók is komolyan veszik bejelentéseinket és igyekeznek gyorsan reagálni a bejelentéseinkre. Több esetben is közvetlen életveszély-elhárítás miatt kellett intézkedniük parkőröknek. Nyáron leginkább a nagy hőségben történt rosszullétek jellemzőek.

2010. szeptember 29-én a Ferencvárosi Parkőrség 2 db „Piaggio” segédmotort kapott a kerületi FIDESZ szervezetétől, egy hónapos tapasztalatgyűjtésre. A járműveket Tar Attila, a parkőrség vezetője vette át. A motoros járőrözés újszerű kezdeményezés volt a Parkőrség életében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy alkalmazásuk bevált, ugyanis a motoros járőrök gyorsan, rugalmasabban jutnak el a gépjárművel nehezen megközelíthető helyekig, tovább kisebb fogyasztásuk révén kevésbé környezetszennyezőek.
A Parkőrség részt vett több, civil kezdeményezés alapján lefolytatott közterületi programban, a saját erőforrásainak biztosításával. Ezek a programok különösen tanítási időn kívül, a csellengő gyermekek hasznos időtöltését célozták. A Parkőrség működése és az ilyen jellegű programokban való részvétel jól illeszkedik Tarlós István Főpolgármester Úr által meghirdetett játszótér őrzési és hasznosítási elképzeléseihez is.
 

 GömbVillám

 

A teljes szövegű beszámolót letöltheti innen Word formátumban:

Sz_987_2010

Vagy megnyithatja az Önkormányzat honlapjáról:

www.ferencvaros.hu/view_bizottsag.php

 

 

 

I will be interested in more

I will be interested in more similar topics. i see you got really very useful http://www.sklepbutyrun.com/new-balance-996-c-103_109.html Buty New Balance 996 Unisex Ciemno szary MRL996EM , i will be always checking your blog thanks

Its really so great post and

Its really so great post and I appreciate Nike Arrowz Joggesko your unique topic and its brief information.

I love to hear aal the news

I love to hear aal the news from this blog and i akways follow it . Keep updating www.laufschuhegeschaft.com/threadborne-slingflex-c-228_237.html Under Armour Threadborne Slingflex Herren Laufschuhe Schwarz / Grau

I appreciate you and hoping

I appreciate you and hoping for some www.lescarpecorsa.com/air-max-90-essential-c-119_135.html Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Essential Unisex Scarpe italia more informative posts. Thank you for sharing great information to us.

Very Nice!

It's very nice to see this kind of Chaussures Adidas Ultra Boost 3.0 because they can give so much information.

Thanks for your page! Your

Thanks for your page! Your share Zapatillas Nike Air Zoom Elite 8 information it helped me alot! I pray for you to be happy and successful in your life.

Good article!

Thank you for another essential Sportowe Buty Nike Special Field Air Force 1 . I have learned a lot from your article. Thank so much, again!

answer

Students’ life is very strange thing and very often people should select one action at one time, then you don’t have time to perform some else stuff. Sometimes, you have to opt for between party time and Shakespeare essay accomplishing. In that case, we suggest to find the best custom essay writing service to buy the essay in.